Mohai 2007

méhészet és temetői szolgáltatások

"Védje méhei egészségét Mohai atkaölőkészülékkel,
hogy védhesse családja egészségét mézzel!"Oxálsav égetésére szolgáló készülék

Ára: 30.000 Ft + postaköltség (kb.2500 Ft)

Kizárólagos gyártó és forgalmazó: Mohai 2007

Az oxálsav szerves sav, amely a természetben, több növényben valamint állatban is megtalálható. Minimális mennyiségben még az emberi szervezet is tartalmazza.
A varroaatka érzékeny a szerves savakra, ezért az oxálsav hatásos az ellenük való védekezésben.


A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA: Tekerje le a gázpatron tartályát, majd vegye ki a gázpatront rögzítő rugót.
A tartályba helyezze bele a gázpatront, majd a rögzítőrugót tegye vissza a helyére.
A gáztartályt tekerje fel ütközésig, hogy az ütőszeg a gázpatront átlyukassza (a gázpatront csak akkor vegye ki a gázlámpából, ha teljesen kiürült)
A gázlámpát helyezzük vízszintes helyre, nyissuk meg a gázcsapot, majd gyújtsuk meg a lángfejnél. Várjunk kb. 3-4 percet míg felmelegszik az égetőcső. Figyeljünk arra, hogy ne izzon vörösen!
Az égetőcsőről vegyük le a záró kupakot és helyezzük bele az oxálsavat, majd a kupakkal zárjuk le az égetőcsövet.
Indítsuk el a nyomógomb segítségével a ventillátort.
A levegő a savat befújja a forró csőbe, ahol a hő hatására szublimál, azaz szilárd halmazállapotból a folyadékfázis kihagyásával, füstté alakul.
A füstöt a röpnyíláson keresztül a kaptárba juttatjuk. A füst a kaptárban szétterjed, így fejtve ki hatását.

KARBANTARTÁS-TISZTÍTÁS: Kezelés közben csak szükség esetén, kezelés után, minden esetben ki kell tisztítani a rendszert, hogy a sav ne marja meg az alkatrészeket. Tisztítás előtt a ventillátormotort a helyéről távolítsuk el, egy csavaró húzó mozdulattal, hogy a savas vízgőz a motort ne bántsa. Az adagolótölcsérbe öntsünk bele kb. 1 dl vizet. Jól folyassuk át a csöveken. Figyeljünk arra, hogy a ventillátormotor vizet ne kapjon. Az oxálsav magas hőmérsékleten jól oldódik vízben, így a csövek belsejében lerakódott maradvány anyag lebomlik.
Vigyázat, az oxálsav nagy mennyiségben az egészségre ártalmas lehet, ezért használata közben védőfelszerelés viselése kötelező (védőkesztyű és maszk)!

Alkatrészellátás biztosított.
Rendelje meg most ezt a nagyszerű készüléket!

Termék:

Az Ön teljes neve:

PostaCíme
Irányítósz.:
Település:
Utca, házszám:

Telefonszáma:

E-mail címe:

Darabszám: db
GYÁRTÓ:
Mohai 2007
Pécs, Május 1. u. 31.
Telefonszám: 06-20-886-2377

Gázüzemű atkaölő készülék - Méhészeknek

Ára: 37.000 Ft + postaköltség (kb.2500 Ft)

Kizárólagos gyártó és forgalmazó: Mohai 2007

Az atkaölő füstgáz, kaptárba való befúvására szolgáló készülék. A kereskedelmi forgalomban kapható Pb gázpatronnal, valamint 8db l,5V-os ceruza akkuval üzemeltethető. A készülék nagy előnye, hogy használata közben nincs káros füstbelégzés, a vele végzett kezelés olcsó, kényelmes, és gyors (l perc alatt kb. 2-3 család kezelhető). Ezen kívül a bejuttatandó szer dózisa pontosan beállítható. Az atkairtás időszakai és gyakorisága a hagyományos füstölőcsík alkalmazási ajánlásával azonos, azaz júl.l5- aug. 10 között 3 naponként, 5 kezelés szükséges. Ősszel kontrollfüstölés, illetve szükség esetén fiasításmentes állapotban (10°C felett), 3-4 alkalommal végezhető el a kezelés.


A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA: Tekerje le a gázlámpa tartályát, majd vegye ki a gázpatront rögzítő rugót. A tartályba helyezze bele a gázpatront, majd a rögzítő rugót tegye vissza a helyére. A gáztartályt tekerje fel ütközésig, hogy az ütőszeg a gázpatront átlyukassza (a gázpatront csak akkor vegye ki a gázlámpából, ha teljesen kiürült). A fecskendőbe szívjon fel amitráz hatóanyagú higítatlan folyadékot, majd helyezze a készülék erre a célra kialakított részébe. Az összekötő gumicsövet húzza rá a fecskendőre. Tekerje el a gázlámpa csapját, és gyújtsa meg a lángfejnél. Állítsa be a láng nagyságát megfelelőre a gázcsap elforgatásával. Várjon kb. 4-5 percet, míg az üvegburába helyezett cső, megfelelő hőmérsékletűre hevül. Tekerjen a fecskendő végén lévő menetes száron, hogy 2 csepp hatóanyag a csőbe kerüljön. Ekkor füstgázzá válik, és láthatóan megtölti az üvegburát. A füsttel teli üvegbura befúvócsövét dugja be az alsó röpnyíláson, vagy a kaptár hátulján alul fúrt lyukba jó mélyen, hogy a cső vége egészen a fészek közepéig érjen. Ezután a készülék fogantyúján található nyomógomb benyomásával a ventillátor az üvegburában lévő füstöt a kaptárba fújja.
Használat közben védőfelszerelés viselése ajánlott!

KARBANTARTÁS-TISZTÍTÁS: Használat után várja meg, hogy a készülék teljesen lehűljön. Az üvegburából a ventillátortölcsért egy húzó-tekerő mozdulattal vegye ki, majd a búratartó bilincset lazítsa meg, és a búrát óvatosan vegye le. Ha szükséges, a búra alján lévő rugót egy tekerő és lefelé húzó mozdulattal vegye le. Ügyeljen arra, hogy a tömítés meg ne sérüljön. A búrát langyos mosószeres vízzel mossuk ki, és kiszárítva tároljuk.

Alkatrészellátás biztosított.
Rendelje meg most ezt a nagyszerű készüléket!
Kattintson ide!

GYÁRTÓ:
Mohai 2007
Pécs, Május 1. u. 31.
Telefonszám: 06-20-886-2377

A fenti készülék elődje is megrendelhető:

Elektromos füstgáz generátor - atkaölő méhészeknek

Ára: 30.000 Ft + postaköltség (kb.2500 Ft)

Kizárólagos gyártó és forgalmazó: Mohai 2007

Az atkaölő füstgáz, kaptárba való befúvására szolgáló készülék. Az eddigi hagyományos megoldások hátrányait kiküszöböli. A készülék 6 vagy 12V-os törpefeszültségről üzemeltethető. Mivel a készülék kis elektromos teljesítményt igényel, ezért gépkocsiból kivett akkumulátorához, vagy egy használaton kívüli, de még feltölthető bármilyen akkumulátorhoz csatlakoztatható. A kb. 5m-es vezeték lehetővé teszi, hogy az akkumulátort csak kb.15 kaptár kezelése után kell arrébb vinni.

A készüléket 220V-ról üzemeltetni tilos, és életveszélyes! Ugyanakkor a készülék tönkremenetelét eredményezi!

A csatlakozó vezeték csipeszeit jó kontaktussal csatlakoztassa az akkumulátorhoz! A fecskendőt szívja tele amitráz hatóanyagú hígítatlan Taktic folyadékkal, majd helyezze az üvegbúra e célra kialakított nyílásába. Kapcsolja be a készülék tetején lévő kapcsolót, ezáltal az izzófej állandó hőmérsékletet tart. Cseppentsen az izzó fejre. Az üvegbúra jól látható módon megtelik füsttel, majd a ventillátort a nyomógomb segítségével indítsa el, mely az üvegbúrából a füstöt a kaptárba fújja.


Figyelem! A ventillátor megfelelő forgásiránya miatt az akkumulátoron a csipesz polaritás (+ és -) helyes elhelyezésére ügyelni kell!

A kezelés után a röpnyílást nem kell bezárni, mert a mélyen befúvott füstgázt a méhek nem tudják kiszellőztetni.
Használat után az üvegbúrát egy húzó-csavaró mozdulattal a nyélről le kell venni, majd langyos, mosószeres vízzel ki kell mosni, és kiszárítva, a nyéltől leválasztva kell tárolni.
A készüléket száraz, páramentes helyen, szobahőmérsékleten tárolja!

A készülék nagy előnye, hogy használata közben nincs káros füstbelégzés, a vele végzett kezelés olcsó, kényelmes, és gyors (1 perc alatt kb. 2-3 család kezelhető). Ezenkívül a bejuttatandó szer dózisa pontosan beállítható.
Az atkairtás időszakai és gyakorisága a hagyományos füstölőcsík alkalmazási ajánlásával azonos, azaz júl.15-aug.10 között 3 naponként, 5 kezelés szükséges. Ősszel kontrollfüstölés, illetve szükség esetén fiasításmentes állapotban (10oC felett), 3-4 alkalommal végezhető el a kezelés.

Alkatrészellátás biztosított.
Használat közben védőfelszerelés viselése ajánlott!
Rendelje meg most ezt a nagyszerű készüléket!
Kattintson ide!

GYÁRTÓ:
Mohai 2007
Pécs, Május 1. u. 31.
Telefonszám: 06-20-886-2377

Elektromos füstgáz generátor - atkaölő, Méhészeknek

- Rendelje meg most!
Copyright © Mohai 2007 - Sírgondozás, sírkő készítés, sír újrahantolás, sír karbantartás - atkaölő készülék gyártás!
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása engedélyhez kötött!